Frivillig ordning for erhverv

  • Del:

Virksomhederne skal betale for, at benytte genbrugspladsen. Hvis du tilmelder din virksomhed til genbrugspladsen skal virksomheden også betale et administrationsgebyr for erhverv – det kan du læse mere om nederst.

Tilmeldeordning for brug af genbrugsstationer i Vestforbrændings opland
I/S Vestforbrænding administrerer tilmeldeordningen for genbrugsstationerne i Vestforbrændings opland, herunder Glostrup Genbrugsstation. For at benytte genbrugsstationerne kan virksomhederne vælge imellem:

  1. årskort eller
  2. engangsbillet

Fælles for de to muligheder er, at virksomheden forinden skal have tilmeldt sig ordningen på www.tilmelding-genbrugsstationer.dk.

Årskort til brug af genbrugsstationen
Hvis virksomheden vælger at købe årskort, skal virksomheden købe ét kort pr. bil, der skal benytte genbrugsstationerne. Med et årskort kan bilen benytte alle genbrugsstationer i Vestforbrændings opland.
Genbrugspladserne i Vestforbrændings opland er; Albertslund, Ballerup, Brøndby, Farum, Frederikssund, Frederiksværk, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hillerød, Hundested, Høje-Taastrup, Højelt, Ishøj, Jægerspris, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Skibby, Skærød, Smørum, Stenløse, Værløse og Ølstykke.

Engangsbillet til brug af genbrugsstationen
Hvis virksomheden ikke benytter genbrugsstationerne så tit, kan det betale sig at købe en engangsbillet til en given genbrugsstation. Det kan man gøre via sms, hvis virksomheden har tilmeldt sig ordningen. Billetten giver bilen adgang til den pågældende genbrugsstation i en time.

Hvis virksomheden ikke har tilmeldt sig ordningen, er det stadig muligt at købe en engangsbillet ved at ringe til telefon 70 80 81 99, men det kræver at du opgiver kreditkortoplysninger.

Læs mere på Vestforbrændings hjemmeside 

Virksomheder med en årlig momsomsætning i 2013 over 300.000 kr. skal betale et administrationsgebyr hvis de benytter én af kommunens affaldsordninger. Gebyret dækker de administrationsomkostninger, som Glostrup Kommune og Glostrup Forsyning har i forbindelse med erhvervsaffald. Virksomheder, som bruger en af kommunens ordninger herunder genbrugsstationen, skal betale gebyret - uanset omsætning. I/S Vestforbrænding udsender regningerne for Glostrup Forsyning i foråret.

Hvis en virksomhed ikke har affald eller omsætningen i 2013 var under 300.000 kr., kan virksomheden søge om at blive fritaget for at betale administrationsgebyret. Fristen for at søge om fritagelse vil blive oplyst sammen med udsendelse af opkrævning samt annonceret på kommunens hjemmeside. Der vil blive set bort fra ansøgninger om fritagelser efter den dato.

Ansøgning skal ske via hjemmesiden www.friforgebyr.dk. Du kan læse mere på www.affald-virksomhed.dk og hvis du har spørgsmål, kan du kontakte I/S Vestforbrænding på telefon 70 22 40 10.

Driftsinfo