Vi arbejder for klimaet

  • Del:

Hver dag arbejder vi med klimatilpasning, men vi kæmper ikke for klimaet for trendens skyld, men fordi det er det rigtige at gøre. Vores arbejde med klimatilpasning på vores forsyningsområder er vores bidrag til at klimatilpasse Glostrup Kommune til fremtidens klima.

Her på vores klimasider kan du læse mere om nogle helt konkrete klimatilpasningsprojekter, vi arbejder på - fra klimaplaner til igangværende klimaindsatser men også afsluttede indsatser samt grønne samarbejder. Du kan også få nogle tips og tricks til en grønnere hverdag derhjemme. 

I Glostrup Forsyning er FN's Verdensmål integreret i vores arbejde, og det kommer også til udtryk i vores arbejde med klimatilpasning. Vores ambitioner genfinder vi også i Verdensmål 7 – Bæredygtig energi, Verdensmål 11 – Bæredygtige byer og lokalsamfund, Verdensmål 12 – Ansvarligt forbrug og produktion og Verdensmål 13 – Klimaindsats.

Verdensmål til klimatilpasning

Som affaldsselskab og fjernvarmeudbyder har vi også et særligt ansvar for at levere bæredygtig energi til vores kunder, skabe et bæredygtigt lokalsamfund i Glostrup, og håndtere affaldet på den mest ressourceeffektive måde.

Omstillingen af Glostrups energiforbrug til en grønnere energiform skal blandt andet ske ved at udbygge fjernvarmenettet, så flere husstande og virksomheder i fremtiden kan få deres varme fra den bæredygtige fjernvarme.

Måden, vi håndterer vores affald på, har også betydning for vores energiforbrug. Når vi genanvender vores plastaffald, gamle flasker og dåsen til de flåede tomater, mindsker vi behovet for en energikrævende produktion af de samme produkter. Derfor udvikler vi sammen med vores samarbejdspartnere løbende vores affaldsordninger, så vi kan genanvende mere og bedre.

Bæredygtighed handler naturligvis om at mindske den menneskelige påvirkning af vores miljø og klima, men i en tid hvor vi kan se klimaforandringerne tydeligere og tydeligere for os, må vi også sørge for, at Glostrup er rustet til fremtidens intensiverede regnmængder. Derfor arbejder vi på konkrete klimaplaner og klimatilpasningsprojekter i samarbejde med kommuner, virksomheder, privatpersoner og andre forsyninger.

 

VIL DU VIDE MERE OM KLIMATILPASNING?

Der er kommet en portal om klimatilpasning. Den er lavet af Miljøstyrelsen i samarbejde med en række ministerier, styrelser og interessenter. 

Portalen indeholder den nyeste viden om klimatilpasning og giver en række konkrete eksempler på tilpasning og teknologiske løsninger. 

Du kan også se en video om den nye portal for klimatilpasning.

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo