Makrellen skal skylles

  • Del:

Det kan være svært at sortere affald korrekt. Derfor har Familien Jensen tilmeldt sig som TestPiloter. De håber samtidig at bidrage med erfaringer og få indflydelse på den affaldsordning, som Glostrup Kommunes borgere skal anvende fra maj 2016.

Familien Jensen er, som folk er flest. ”Vi sorterer almindeligt affald og papir. En gang imellem benytter vi os af storskrald og Genbrugsstationen, men derudover har affaldssortering ikke fyldt meget”, siger Torben. Det kommer det til nu, for Torben Jensen har tilmeldt sin familie (hans kone Linette og søn Mads) som TestPiloter for Glostrup Forsynings nye affaldsordning. Her skal de fra september 2015 til april 2016 sortere glas, metal, papir og plast.

”En kollega, der også er Testpilot, fortalte at makreldåser skal skylles - det vidste jeg ikke, så der bliver en del af lære”, siger Torben, som tilføjer, at han var lidt skeptisk overfor, hvor meget de nye affaldsbeholderne fyldte. ”Jeg troede først, at vi skulle have fire store affaldsbeholdere, men de to vi får, ser fine ud, og når man selv skal køre dem ud til skellet, kan de stå, hvor de andre beholdere allerede står”, fortæller Torben.

Nødvendigt med erfaringer
”Vi ved, at det er de færreste, som sorterer eller tænker over, hvordan affald skal sorteres, fx skal pizzabakker ikke i pap, da der er madrester på - samt dåser og glas skal skylles, siger Sofie Lauritsen, Kommunikationsansvarlig hos Glostrup Forsyning.

Derfor får alle TestPiloterne fra start et ”hjælpe-sorteringskit” sammen med de to nye affaldsbeholdere. Kittet indeholder en sorteringsvejledning og klistermærker til både beholderne og køkkenskabet.

Vi glæder os til at få erfaringer med sorteringsmaterialet og brugen af ordningen. Vi håber samtidig på tips og tricks til indretningen i køkkenet - for det skal være let at sortere”.

 

Læs også artiklen på side 6 i folkebladet

Driftsinfo