Du kan spare mange penge ved at have styr på dit vand- og varmeforbrug

  • Del:

Det kan være rigtig dyrt at have et toilet, der løber, en vandhane, der drypper eller en radiator, der pumper. I Glostrup rykker forsyningen ud og banker på døren, når forbruget går helt amok – men du kan selv gøre meget for at spare penge.

Ding dong. Dørklokkerne ringer hver tirsdag, når Glostrup Forsynings driftsmedarbejdere rykker ud med beskeden om, at der altså er noget galt. Måske løber vandet eller måske står et ubeboet hus og pumper varme ud. I Glostrup Forsyning har man ørerne på vandrørene og overvåger kundernes vand- og varmeforbrug. Hvis der er et usædvanligt forbrug, dukker en lille alarm op på en skærm en gang om ugen – og ved et alvorligt brud, rykker forsyningen ud og giver besked med det samme.

Kenneth Quade er teamleder i vand og varme-afdelingen i Glostrup Forsyning, og er en del af det team, der ringer på døren hos kunderne.

”Engang var jeg ude ved et hus, hvor vi kunne se, at vandet løb hele døgnet. Der var ingen hjemme, for ham der boede i huset var sømand, og han var selvfølgelig ude at sejle. Vi fik fat i søsteren, så hun kunne lukke os ind. Vandet fossede ud af vandhanen, for dem, der passede huset, havde lige glemt at lukke for det”, siger Kenneth Quade.

Det betaler sig at reparere

Man tænker måske ikke så meget over det, når vandhanen drypper eller toilettet løber en smule, men regningen fra det ekstra vandforbrug kan ende med at blive væsentligt større end udgiften til en reparation.

Ifølge Energistyrelsen kan et toilet, der løber, så man næsten ikke kan se det, bruger 275 liter vand i døgnet eller 100,4 kubikmeter vand om året. I Glostrup koster en kubikmeter vand 45,5 kroner. Regningen bliver altså nemt over 4.500 kroner om året. Et toilet, der løber, så det kan ses, bruger 550 liter vand i døgnet og koster cirka 9.100 kroner om året. Og et toilet, der løber, så der er uro på overfladen af vandet, bruger 1.100 liter vand i døgnet, hvilket svarer til cirka 18.200 kroner om året.

En simpel reparation af et toilet, der løber, vil ifølge en lokal vvs’er i Glostrup koste omkring 900 kroner inklusiv moms.

 

Få flere gode råd her:

Spar på vandet

Spar på varmen

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo