Indvielse af kunstgræsbane og klimatilpasning

  • Del:

Den nye kunstgræsbane blev indviet med taler, tv-hold og en spændende fodboldkamp. Glostrup har fået en ny bane, som både kan fyldes med boldentusiaster og med store mængder regn.

Borgmesteren fløjter kampen i gang

Borgmester John Engelhardt fløjter den første fodboldkamp i gang på den nye kunstgræsbane. Foto: Asger Runeberg

”Jeg synes, det er et spændende projekt, som vi i dag kan indvie og tage i brug. Et projekt, som er med til at sikre os mod oversvømmelser og forbedre muligheden for at spille fodbold året rundt”, sagde borgmester John Engelhardt i sin tale.

Talen blev holdt lørdag den 7. december, da Glostrup Forsyning og Glostrup Kommune fløjtede anlægsarbejdet af, og indviede det nye bassin og de nye baner på Glostrup Idrætsanlæg. 6000 kubikmeter vand kan skvulpe rundt i det nye kombinerede bassin og bane, når himlen åbner sig – og i alt kan 18.000 kubikmeter vand opsamles i de tre overjordiske bassiner, som ligger side om side på idrætsanlægget.

Stor opmærksomhed fra borgerne og medier

Selvom temperaturen ikke indbød til udendørs aktiviteter, dukkede en masse nysgerrige Glostrup-borgere op til indvielsen, hvor borgmester John Engelhardt, bestyrelsesformand for Glostrup Forsyning Leif Meyer Olsen og udvalgsformand Pia Dahlin klippede den røde snor og holdt taler.

Det har længe været kendt, at Glostrup har manglet en ekstra kunstgræsbane, så Glostrups fodboldspillere kan spille udendørs året rundt. Men der har også manglet ekstra kapacitet til regnvand, så kombinationen af bane og bassin har skabt stor opmærksomhed.

TV2 Lorry havde tv-vognen med – se deres tv-reportage og læs deres dækning af indvielsen her.

Borgmester John Engelhardt bliver interviewet af TV2 Lorry

Borgmester John Engelhardt bliver interviewet af TV2 Lorry. Foto: Asger Runeberg

Mange mennesker var mødt op til indvielsen

Mange mennesker var mødt op til indvielsen. Foto: Asger Runeberg

Klimaet betyder noget for danskerne

Glostrup Forsyning arbejder på flere klimatilpasningsprojekter, men opmærksomheden har aldrig været så stor som nu. Det skyldes, at miljø og klima for alvor er kommet på danskernes lystavle. Denne opmærksomhed kom bestyrelsesformanden for Glostrup Forsyning ind på i sin tale:

”Stemningen er god, men jeg må nu også sige, at jeg bestemt synes, at vi har grund til at hejse flaget og løfte glassene. I dag pakker vi nemlig en gave ud, som vil gavne os, der bor her og bruger Glostrup til daglig. Men vi flår også papiret af en investering, som vil komme de fremtidige generationer – vores børn og deres børn – til gode”, sagde bestyrelsesformand i Glostrup Forsyning, Leif Meyer Olsen.

I takt med, at koncentrationen af CO2 stiger i atmosfæren, ændrer vejrforholdene sig i hele verden. Også i Glostrup. DMI og Spildevandskomitéen er nogle af de institutioner, der sidder og laver beregningerne for, hvordan fremtidens klima kommer til at påvirke os i Glostrup. Og meldingen er klar: Regnen vil falde hyppigere, der kommer endnu mere nedbør og den vil komme med en kraftigere intensitet end i dag.

”Skybrud, som kun kommer hvert femte år – det, vi også kalder en femårshændelse – vil i år 2100 have en helt anden intensitet end i dag. En femårshændelse er i dag defineret som 177 liter vand per sekund per hektar. I år 2100 vil en femårshændelse indeholde meget mere vand – nemlig 230 liter per sekund per hektar. Derfor er det så vigtigt, at vi i god tid sørger for at planlægge, hvordan vi klimatilpasser Glostrup”, siger Bo Nørbjerg, direktør i Glostrup Forsyning.

Bestyrelsesformand Leif Meyer Olsen holder sin tale til indvielsen

Bestyrelsesformand Leif Meyer Olsen holder sin tale til indvielsen. Foto: Asger Runeberg

Den nye kunsgræsbane er sænket en meter ned i jorden og kan derfor både holde til fodbold og til store regnmængder

Den nye kunstgræsbane er sænket en meter ned i jorden og kan derfor både holde til fodbold og til store regnmængder. Foto: Asger Runeberg

Boldbanerne er færdige til efteråret

Kunstgræsbanen var den første del af et større klimatilpasningsprojekt på stadion. Udenom den nye kunstgræsbane arbejder Glostrup Forsyning nemlig på endnu et regnvandsbassin, som også skal fungere som boldbaner.

De nye baner skal efter planen åbne i efteråret 2020.

Den første kamp bliver spillet på kunstgræsbanen

Den første kamp bliver spillet på kunstgræsbanen. Foto: Asger Runeberg

De tre talere står klar til interview. Foto: Asger Runeberg

De tre talere står klar til interview. Foto: Asger Runeberg

Se vores seje dronefilm fra anlægsarbejdet

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo