Ny drikkevandsboring i Ejby

  • Del:

Når Glostrups borgere skruer på hanerne, kommer vandet altid ud. Og så tænker man måske ikke mere over det. Men inden vandet kommer ud i vores køkkener og badeværelser, er det blevet renset på et af vores tre vandværker. Vandværkerne får vandet fra vores forskellige drikkevandsboringer, som ligger rundt omkring i kommunen.

Nu kan vi snart se frem til endnu en boring i kommunen, nemlig i Ejby. Der er kun en enkelt anden boring i Ejby-området, så for at sikre os en robust vandindvinding, borer vi nu endnu en.  

Myndigheder siger god for projektet  

Den nye drikkevandsboring kommer til at ligge ude i Fredsskoven langs Ringvejen, og her kræver det nogle særlige tilladelser, før der kan etableres en drikkevandsboring. Dem har vi naturligvis fået af både Naturstyrelsen og Glostrup Kommune, som er myndighed på området. Som billederne viser, kræver det en del plads rundt om boringen, når både lastbiler og boremaskine skal arbejde.  

Hvordan borer man? 

Til at starte med laver man et stort hul i de øverste jord- og lerlagDet gør man med et sneglebor, som sørger for at rydde jord og mudder ad vejen, indtil man rammer kalklaget. Herefter går vi ind i nogle komplicerede, tekniske processer, hvor et tykt jernrør først sættes fast med beton i hullet.

Nu skal der flere kræfter til, så et nyt bor, som er beregnet til den hårde undergrundbliver taget i brug. Det nye bor sendes derefter ned i jernrøret og hullet bores endnu dybere. Når hullet er dybt nok, sætter man et pvc-rør ned og støber det fast, så der ikke kommer vand og luft op langs siderne.  

Så begynder vandet at strømme til, og vi tager prøver af vandet for at sikre os, at kvaliteten er som den skal være. Vi kender allerede området godt, så vi er stort set ikke i tvivl om, at der er masser af vand i god kvalitet 

Og sådan laver man en boring. Vi kunne skrive tykke bøger om, hvordan man herefter laver boringshus, sætter pumper til og etablerer råvandsledninger - men det er en helt anden historie. 

Vil du vide mere?

Hvis du sidder og tørster efter mere viden om drikkevandsboringer, kan du nørde rundt på GEUS’ hjemmeside.

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo