Nu kan næsten alle i Glostrup få fjernvarme

  • Del:

Den 15. september godkendte kommunalbestyrelsen i Glostrup Kommune vores projektforslag, der skal give 2.700 ekstra villaer muligheden for at få fjernvarme. Udvidelsen omfatter fire villaområder nord for jernbanen.

Snart er det muligt på vores hjemmeside at slå ens adresse op for at se, hvorvidt adressen kan blive tilsluttet fjernvarme. Du kan også se, hvornår vi lægger fjernvarmerør i dit område. Du kan allerede nu skrive til os på mail via forsyning@glostrupforsyning.dk for at høre nærmere.

Om projektet

I 2020 vedtog Folketinget Klimaaftalen for Energi og Industri. Det er med aftalen besluttet, at fossile brændsler til opvarmning skal udfases frem mod 2030 til fordel for eksempelvis fjernvarme. På baggrund af Klimaaftalen udarbejdede Glostrup Forsyning et projektforslag om udbygningen af fjernvarmenettet i fire villaområder nord for jernbanen.

Når nu projektforslaget efter høringen er vedtaget politisk, vil de fire områder skifte status fra naturgas- til fjernvarmeområder. Det betyder at du får mulighed for at blive tilsluttet fjernvarmenettet. Vedtagelsen vil ikke betyde tilslutnings- eller forblivelsespligt. Derfor kan du godt fortsætte med din nuværende opvarmning. I et fjernvarmeområde kan du dog ikke søge tilskud til at erstatte dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe eller anden individuel opvarmning.

Tidsplanen for arbejdet vil forløbe over fem år fra starten af 2022 med projektering og salg til afslutningen i 2027. 

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo