Rent vand kampagnen rykker ind på genbrugsstationen

  • Del:

Fra den 19. april og en måned frem kan du møde kampagnen 'Rent vand til møgungerne - Drop sprøjtegiften i haven' på Glostrup Genbrugsstation, hvor du kan aflevere en flaske sprøjtegift og få en gratis lugeklo retur.

Kampagnebillede

Kampagnen handler om, at vi ikke skal bruge sprøjtegift i haven, fordi det kan forurene grundvandet. Det kan til sidst betyde, at drikkevandet ikke kan drikkes.

Derfor skal vi bruge nogle af de naturlige alternativer til sprøjtegiften, når ukrudten skal fjernes eller skadedyr skal væk. 

Fra den 19. april og en måned frem kan du komme forbi farligt affald på Glostrup Genbrugsstation med en flaske sprøjte, og så vil du få en gratis lugeklo retur. Det er et godt alternativ til at fjerne ukrudt.

Der er også andre alternativer, og dem kan du se herunder:

  • Plant tæt og lug: Når jorden er dækket, så er det svært at være ukrudtsfrø. Flytter ukrudtet ind, kan du udsulte planternes rodnet ved at luge jævnligt.
  • Sand: Slib algerne af med sand.
  • Ukrudtsbrænder: Ukrudtsbrænderen kan effektivt behandle planternes blade. Varmen sprænger cellerne, så de tørrer ud i dagene efter.
  • Vand og nyttedyr: En kraftig vandstråle kan reducere de værste luseangreb, men ellers lader du nyttedyrene gøre deres arbejde.
  • Knofedt: Det første trin i mosbekæmpelse er at fjerne det mos, som er i plænen - manuelt med en mosrive eller med en motoriseret mosfjerner (vertikalskærer).

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo