Kompostrabat

  • Del:

Hvis du bor i enfamiliehus og komposterer dit grønne køkkenaffald, har du, hvis du har tilmeldt dig, kompostrabat.

Hvis du har tilmeldt dig kompostrabatten i 2012, 2013, 2014 eller 2015, behøver du ikke at tilmelde dig igen. Ordningen udfases i forbindelse med de nye affaldsordninger, hvor der fra maj 2022 indsamles madaffald. Hjemmekompostering

Den mest miljøvenlige måde at bortskaffe dit grønne køkkenaffald på er ved
at hjemmekompostere det.
Hjemmekompostering sparer ressourcer i forbindelse med transport og
forbrænding af husholdningsaffaldet og giver samtidig en kompostmuld, som
du kan bruge i din have i stedet for f.eks. kunstgødning og spagnum, der er
ressourcekrævende at producere.

Hvad er grønt køkkenaffald?

Alt det, der stammer fra planteriget, kan komposteres, hvilket vil sige frugt og grøntsager som f.eks. kartoffelskræller, salatblade og æbleskrog, men også teblade, kaffegrums, afskårne blomster og potteplanter.
Fisk, kød, fedt og mælkeprodukter må IKKE hjemmekomposteres, da det vil komme til at lugte råddent og tiltrække skadedyr som f.eks. rotter og spyfluer.
Såfremt hjemmekompostering giver anledning til forurening, uhygiejniske forhold eller tilhold af skadedyr på ejendommen/naboejendomme, kan Kommunalbestyrelsen nedlægge forbud mod hjemmekompostering på den pågældende ejendom.

Komposteringen

En kompostbeholder behøver som regel ikke meget pasning, men det er vigtigt, at affaldet hverken er for vådt eller for tørt. En god idé vil være at lægge lidt haveaffald nederst i beholderen og ellers blande det grønne køkkenaffald med haveaffald i takt med at du fylder beholderen.
Hvis du har store mængder grønt køkkenaffald og ingen eller kun lidt haveaffald, kan det være en god idé at anskaffe dig nogle kompostorme.
Kompostormene, der sælges i havecentre, kan omsætte store mængder grønt køkkenaffald på kort tid. Når du bruger kompostorme, skal du være opmærksom på, at de skal kunne søge tilflugt i jorden under beholderen, hvis der bliver for varmt eller for koldt.

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo