Rotter

  • Del:

Glostrup Forsyning står for rottebekæmpelsen i Glostrup Kommune. Rotten er et skadedyr, som ødelægger for mange millioner kroner, og kan overføre sygdomme til mennesker.

En rottehun kan føde unger 3-5 gange om året. Hver gang får den mellem fire og 12 unger. En rotte menes at være kønsmoden og klar til at få unger, når den er omkring tre måneder gammel.

Så hvis du ser en rotte, så skal du melde det med det samme. Ellers kan der hurtigt komme rigtig mange rotter!

Du skal ikke selv forsøge at bekæmpe rotterne, da forkert anvendt gift kan fremme resistensudviklingen hos rotterne. Derfor skal du altid anmelde det, hvis du har mistanke om rotter. 

Hvordan virker foderkassen med gift til rotterne?

Har vi været forbi med en foderkasse, er normal praksis, at det tager op til en uge før den langtidsvirkende gift virker. Grunden til dette er, at det er vigtigt, at rotterne ikke oplever ubehag direkte efter, at de har spist af foderkassen.

Resultatet kan nemlig være, at rotten ikke vender tilbage, hvis de forbinder foderet/giften med noget ubehageligt. I værste fald kan de advare andre rotter om foderkassen. På den måde kan der opstå udfordringer i fremtiden, hvis rotterne lærer, at de ikke skal spise af foderkasserne i fremtiden.

Derfor anvendes der langtidsvirkende gift, som tager ca. en uge om at give den ønskede effekt.

Akutte rotteproblemer

Vi har en vagttelefon til, hvis du har akutte rotteproblemer. Dertil skal du ringe til os på 43 20 80 49.

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo