Rent vand til møgungerne - Drop sprøjtegiften i haven

  • Del:

Når man er glad for sin have, er det fristende at finde sprøjtegiften frem. Det er jo bare et lille pift. Men rent faktisk kan én enkelt dråbe sprøjtegift forurene en hel husstands drikkevand.

Vi tager det som en selvfølge, at der er rent vand i hanen, og sådan skal det også være i fremtiden. Sprøjtegift har for længst nået pensionsalderen, men desværre spøger det stadig rundt om i nogle hjem, og det truer grundvandet. Derfor sætter vi fokus på brugen af sprøjtegift med kampagnen ‘Rent vand til møgungerne - Drop sprøjtegiften i haven’, der starter den 15. marts.

Forsyningen passer på Glostrup

Vi arbejder hele tiden for at gøre Glostrup grønnere. Det udmønter sig på forskellige parametre inden for alle vores forskellige forsyningsområder - vand, spildevand, affald og fjernvarme.   for dem alle er, at vi ønsker at give et grønnere og mere bæredygtigt Glostrup videre til de efterfølgende generationer.

Det meste af Glostrups drikkevand pumpes op fra forskellige boringer rundt om i kommunen. Derfra sendes vandet videre gennem vandværket og ud til os, så vi kan drikke det. Vi bor altså ovenpå grundvandet, og derfor er det så vigtigt, at vi passer på vores lokale drikkevand.

Gør kål på ukrudtet uden sprøjtegift

Sand i stedet for sprøjtegift? Der er masser af effektive, naturlige metoder, når du vil gøre kål på alger, mos, skadedyr og ukrudt og holde haven flot. Og det er altså bedre end at ødelægge grundvandet med sprøjtegift. Vi har samlet nogle gode tips og alternativer til gift.

  • Plant tæt og lug: Når jorden er dækket, så er det svært at være ukrudtsfrø. Flytter ukrudtet ind, kan du udsulte planternes rodnet ved at luge jævnligt.
  • Sand: Slib algerne af med sand.
  • Ukrudtsbrænder: Ukrudtsbrænderen kan effektivt behandle planternes blade. Varmen sprænger cellerne, så de tørrer ud i dagene efter.
  • Vand og nyttedyr: En kraftig vandstråle kan reducere de værste luseangreb, men ellers lader du nyttedyrene gøre deres arbejde.
  • Knofedt: Det første trin i mosbekæmpelse er at fjerne det mos, som er i plænen - manuelt med en mosrive eller med en motoriseret mosfjerner (vertikalskærer).

Kampagen rykker ind på genbrugsstationen 

Fra den 19. april kan du få en gratis lugeklo, når du afleverer en flaske sprøjtegift ved farligt affald på Glostrup Genbrugsstation. Dermed får du et godt og nemt alternativ til at bruge sprøjtegift. 

Sammen bekæmper vi sprøjtegift

Novafos har udarbejdet kampagnen Rent vand til møgungerne - Drop sprøjtegiften i haven, og flere forsyninger er gået sammen i at deltage i kampagnen. Med i kampagnen er Novafos, HOFOR, Birkerød Forsyning, Tårnby Forsyning, SK Forsyning, Klar Forsyning, Dit grundvandssamarbejde og Glostrup Forsyning.

Sammen bekæmper vi sprøjtegift og passer på vores allesammens drikkevand. 

Fandt du det du søgte?

Driftsinfo