Byggesskilt (Vi arbejder for glostrup forsyning) samt spærring på vej

Entreprenørerne til udbygning af fjernvarmen er fundet

Varme

Glostrup Forsynings EU-udbud til entreprenørarbejdet for de kommende fem år af udbygningen af fjernvarme i Glostrup er nu afsluttet. Udbygningen er opdelt i flere udbygningsområder, der er fordelt ud på to entrepriser.

Zøllner A/S og Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S har hver vundet en af entrepriserne. Zøllner skal primært grave i Ejby, mens Nordkysten hovedsageligt skal arbejde i det ’gamle’ Glostrup.

I december 2022 blev entreprenørdelen for de kommende fem år af fjernvarmeudbygningen i Glostrup sendt i et EU-udbud. Udbuddet var delt op i to forskellige entrepriser, hvor arbejdet i den ene entreprise primært er koncentreret omkring Ejby med 10 udbygningsområder, mens det andet hovedsageligt er det ’gamle’ Glostrup med ni udbygningsområder.

Fem firmaer på hver af de to entrepriser blev prækvalificerede, og i slutfasen gav tre firmaer et endeligt bud på entreprisen i Ejby, og to bød på entreprisen i det ’gamle’ Glostrup.

Den 21. juni 2023 blev kontrakterne med Zøllner og Nordkysten underskrevet, og hermed blev udbuddet endegyldigt afsluttet.

Flere opgaver i vente

Entreprenørerne skal udføre flere forskelligartede arbejder. De skal grave mange km hovedledninger ned i offentlig vej. Zøllner skal grave omkring 17,5 km hovedledninger, og Nordkysten skal grave 18,5 km hovedledninger i jorden. Dertil kommer de mange meter stikledninger, de også skal grave ned i private indkørsler og haver hos de mange, der ønsker at få fjernvarme. Glostrup Forsyning forventer, at det drejer sig om 2.500 kunder, der i alt skal kobles på fjernvarmen frem mod 2027.

De to entreprenører skal derudover reetablere fortove, cykelstier, haver samt stå for trafikafvikling i forbindelse med arbejdet og søge gravetilladelser ved Glostrup Kommune. Det er samtidigt de to entreprenører, som kunden møder, når deres villa- og rækkehuse skal screenes. Ved screeningen aftaler kunden og entreprenøren sammen med VVS’eren, hvor stikledningen skal nedgraves, og hvor fjernvarmeanlægget skal installeres.

Tidsplanen holder

Nu hvor udbuddet er afsluttet, venter der en opstartsfase, hvor de to entreprenører bl.a. skal etablere byggeplads, planlægge udførsel af tilslutningerne, bestille rør og andre materialer samt søge gravetilladelser ved kommunen. Herefter kan de starte gravearbejdet og følge den tidsplan, der er aftalt som en del af udbuddet. Det betyder, at tidsplanen for fjernvarmetilslutningerne fastholdes som planlagt.

Kort over fordelingen af entrepriser

Vi har udarbejdet et kort, hvor du kan se, hvilke områder entreprenørerne skal arbejde i.

Hvis du er interesseret i at vide, hvor mange der har underskrevet kundeaftaler eller tilmeldt sig fjernvarmen, skal du bruge vores andet kort