Emil Rothmann foran bil

Erhvervspraktikant, arbejdsmand og nu lærling i forsyningen

20-årige Emil Rothmann fra Søborg er i gang med gode gange tre i Glostrup Forsyning. I 8. klasse var han der i erhvervspraktik, i starten af 2020 som arbejdsmand og nu i mesterlære som anlægsstruktør. Hvorfor det? For ham handler det mest om det ’fantastiske fællesskab’ på jobbet.

Seks år tilbage i tiden. I 8. klasse på Buddinge Skole skal eleverne finde en erhvervspraktikplads. Det er den uge, hvor de skal opleve arbejdsdagen på en selvvalgt arbejdsplads. Så spørgsmålet hos alle er: Hvor vil jeg prøve at være i praktik? For Emil Rothmann blev valget hjulpet på vej af hans far, der kendte til Glostrup Forsyning, og her kom han i erhvervspraktik. Det valg fortrød han ikke på noget tidspunkt.

Erhvervspraktikant, arbejdsmand og nu i mesterlære

I 2020 stod det klart for Emil Rothmann, at tiden var til at studere. Han opdagede, at Glostrup Forsyning søgte en anlægsstruktør. Godt nok havde han ikke uddannelsen, endnu, men han tog chancen og søgte stillingen.

”Jeg gik i en længere periode uden at vide, hvad jeg ville. Jeg havde været i forsyningen før som praktikant, hvor jeg fik snuset lidt til det forskellige arbejde, og det havde vækket min nysgerrighed. Anlægsstruktøruddannelsen lød også spændende, så jeg tænkte, hvorfor ikke prøve Glostrup Forsyning igen?,” fortæller Emil Rothmann.

Han startede i februar i år som arbejdsmand i forsyningen, inden han kunne starte på uddannelsen i april. Den tager omkring fire år, og studiet skifter mellem undervisning på skolebænken og mesterlære på en arbejdsplads – for Emil Rothmann i Glostrup Forsyning.

Udgravning af hul

Anlægsstruktøruddannelsen forbereder de studerende på at arbejde med jord, kloak og anlæg. Som struktør har man mange opgaver; fra at lægge rør og ledninger i jorden, etablere kloakker, grave og flytte jord, etablere belægninger og til for eksempel at lave mindre betonarbejde. Det er lige præcis sådanne type arbejde, en forsyning som Glostrup Forsyning står med på tværs af de forskellige forsyningsområder.

”Det er fedt at kunne bygge videre på min erfaring ved at være det samme sted igen, og nu skal jeg være i lære her frem til 2023. Det bliver sjovt,” siger han.

Fantastisk fællesskab

”Det bedste ved arbejdet er fællesskabet med mine kollegaer i driften, og det oplevede jeg allerede i min erhvervspraktik,” siger Emil Rothmann med det samme, når han fortæller, hvorfor han igen er endt i Glostrup Forsyning.

Der er én ting, der overskygger alt for ham, og det er sammenholdet med hans kollegaer. På grund af det stærke fællesskab er opgaverne underordnede, for selv de kedelige opgaver, som at køre nye papbeholdere ud til kunder, bliver sjove.

”Vi driller hinanden, griner af hinanden og har det bare fedt sammen - både på opgaver og efter arbejdet,” siger han.

Fundament, fundament og mere fundament

Der er mange forskellige arbejdsopgaver i en forsyning, der håndterer både affald, drikkevand, spildevand og fjernvarme. Emil Rothmann har prøvet lidt af hvert, og han fremhæver en opgave med hans kollegaer, hvor de skulle grave en fjernvarmeledning til Arbejdernes Landsbank i Glostrup.

”Vi vidste ikke, hvad der var i jorden. Hver gang vi gravede, blev vi ved med at støde ind i et nyt betonfundament. Endnu et fundament og flere fundamenter. Forestil dig at du graver, og hver gang støder du ind i en kæmpe betonklods. Det var et par bump på vejen, og vi måtte grave dybt,” siger Emil Rothmann. ”Det var hårdt arbejde men sjovt og fedt med mine gode kollegaer,” fortsætter han.