Radiatortermostat

Fjernvarmen kommer, desværre stiger prisen

Varme

Du har nok hørt, at priserne på både energi og anlægsarbejder er steget vold­somt det seneste år.

Vi har nu afsluttet vores entreprenørudbud for de kommende fem år af fjernvarmeudbygningen, og udgifterne er væsentlig højere, end vi forventede.

Det betyder desværre, at priserne på fjernvarmen stiger. Fra den 12. juni 2023 stiger tilslutningsbidraget, herunder prisen på ekstra m stikledning udover de 13 m. Fra den 1. januar 2024 stiger forbrugsbidraget og det faste bidrag for alle kunder samt abon­nementsbidraget for PLUS-kunder.

Trods de højere priser er vi glade for, at vi stadig har mulighed for at tilbyde dig at få fjernvarme.

Hvorfor stiger priserne?

Prisstigningerne skyldes blandt andet, at omkostningerne i forbindelse med udbuddet til udbygningen af fjernvarmen er vokset.

Der er for få entreprenører om at udbygge fjernvarmen i Danmark

Som et resultat af blandt andet energikrisen og omlægningen til grønnere varmekilder, er der kommet masser af fjernvarmeprojekter i hele landet. Det er godt for den grønne omstilling, men det presser også priserne.

Det trykker markedet, når der skal udbygges fjernvarme i hele Danmark på samme tid, og der ikke er nok entreprenører og håndværkere til at udføre alle projekterne. Den øgede efterspørgsel gør, at arbejdskraften bliver dyrere.

Prisen på materialer er steget

Det er ikke kun prisen på selve arbejdskraften, der er steget. Det samme gør sig gældende for de materialer, der skal bruges til udbygningen. Vi skal derfor have flere penge op af lommen, når vi skal betale for rør til hovedledninger og stikledninger, ventiler, målere og meget mere.

En udbygning af fjernvarmenettet er en stor investering, da der bygges en hel infrastruktur med nedgravede ledninger. Der er tale om flere km ledninger, og derfor påvirker det vores samlede økonomi, selv ved mindre procentuelle stigninger på fx fjernvarmerørene.

Dyrere at drifte og vedligeholde fjernvarmen

Derudover skyldes prisstigningen også, at det samlet set er blevet dyrere at drifte og vedligeholde det eksisterende fjernvarmenet som følge af de mange udbygningsprojekter - f.eks. når vi udfører reparationer eller skal udskifte fjernvarmerør.

Det er ofte de samme håndværkere, der skal udføre det arbejde, og de har i øjeblikket travlt med at koble nye kunder på fjernvarmen. Det er også højere udgifter til dyrere materialer, der gør, at drift og vedligehold er blevet dyrere.

Indtægter og udgifter skal gå lige op

Fjernvarmen bliver drevet efter Varmeforsyningslovens hvile-i-sig-selv-princip. Det betyder, at indtægter og udgifter skal balancere, så priserne afspejler de faktiske omkostninger. Når priserne på fjernvarme nu stiger, skyldes det altså, at vores omkostninger er vokset.

...

PLUS-kunder: Du kan fortsat blive koblet på fjernvarmen for 0 kr., hvis du har mindre end 13 m stikledning. Prisen på yderligere m stikledning stiger til 2.619 kr. pr. m fra 12. juni 2023. Den 1. januar 2024 stiger abonnementsbidraget fra 250 kr. til 375 kr. om måneden.

BASIS-kunder: Fra den 12. juni 2023 koster investeringsbidraget for et enfamiliehus 37.275 kr., og stik­ledningsbidraget med op til 13 m stikledning koster 34.051 kr. Prisen på stikledning ud over de 13 m stiger til 2.619 kr. pr. m.

Udgifter til tilslutning pr. 12. juni 2023

Priserne er angivet i kr. inkl. moms.

 

PLUS

BASIS

Investeringsbidrag

0

37.275

Stikledningsbidrag, op til 13 m.

0

34.051

Yderligere stikledning pr. m.

2.619

2.619

Fjernvarmeanlæg

0

Eget ansvar*

Fjerne og bortskaffe fyr

0

Eget ansvar*

Genopgravningsgebyr

25.000

25.000

* Estimeret samlet pris 35.000 kr.

Bemærk, genopgravningsgebyret stiger til 25.000 kr., så det kan altså bedst betale sig at komme med, inden vi har gravet forbi dit hus.

Beregn din varmeøkonomi med fjernvarme

På vores hjemmeside kan du se samtlige nye priser og beregne, hvad de kommer til at betyde for dig. På den måde får du det bedste indblik i, hvad prisstigningerne betyder for dig.

Kvinde i vindueskarm med kaffe i hånden

Du kan være PLUS-kunde med abonnementsordning, eller du kan være BASIS-kunde, hvis du skifter til fjernvarme.

Priseksempler

tEST TABEL

Angivne-2024 priser er forventede priser. De endelige priser vil fremgå på vores hjemmeside i december 2023, ligesom priserne for de øvrige forsyningsområder.

Hvad skal du gøre nu?

Vi har på mail (tjek evt. spam!) eller brev kontaktet de kunder, der enten har underskrevet en kundeaftale eller blot udfyldt en forhåndstilkendegivelse/tilmeldt sig fjernvarme. Der kan du læse mere om prisstigningerne, og om det er nødvendigt, at du skal gøre noget lige nu.

Har du brug for hjælp i dine overvejelser, må du endelig skrive til os på mail fjernvarme@glostrupforsyning.dk, hvorefter vi kontakter dig. Hvis du selv ringer til os, kan du forvente at opleve længere ventetid.

Jeg har underskrevet en kundeaftale

Hvis du fortsat ønsker fjernvarme

Du skal ikke gøre noget. Vi kobler dig på fjern­varmen som planlagt.

Hvis du ønsker at afmelde fjernvarme

Du har 14 dage fra den 13. juni til og med den 27. juni til at annullere din underskrevne kundeaftale uden omkostninger. 

Hvis du vil annullere aftalen, skal du skrive til os på fjernvarme@glostrupforsyning.dk senest den 27. juni 2023.

Har du brug for hjælp i dine overvejelser, må du endelig skrive til os på mail, hvorefter vi kontakter dig. Hvis du ringer, kan du forvente at opleve længere ventetid.

OBS! Hvis du kun har tilmeldt dig/udfyldt en forhåndstilkendegivelse, skal du ikke gøre noget. Din tilmelding er først bindende, når du har underskrevet en kundeaftale. Vi kontakter dig, når vi nærmer os dit område. På det tidspunkt kan du tage stilling til, hvorvidt du stadig ønsker fjernvarme.

Jeg har tilmeldt mig fjernvarme

Hvis du kun har tilmeldt dig/udfyldt en forhåndstilkendegivelse, skal du ikke gøre noget. 

Din tilmelding er først bindende, når du har underskrevet en kundeaftale. Vi kontakter dig, når vi nærmer os dit område. På det tidspunkt kan du tage stilling til, hvorvidt du stadig ønsker fjernvarme.

Stiger prisen for de eksisterende fjernvarmekunder?

Fra den 1. januar 2024 stiger forbrugsbidraget og det faste bidrag for alle kunder samt abonnementsbidraget for PLUS-kunder.

Du vil som eksisterende kunde på et senere tidspunkt få mere information om prisstigningerne, da de skal varsles.

Hvordan påvirker prisstigningerne kunder med nødforsyning?

Du bliver påvirket af de højere udgifter til tilslutning, herunder prisen på ekstra m stikledning udover de 13 m, på det tidspunkt, hvor du bliver koblet på fjernvarmen.

Du bliver påvirket af højere priser på faste bidrag, forbrugsbidrag og abonnementsbidrag fra den 1. januar 2024, hvor priserne træder i kraft.

FAQ om de nye priser

Har du spørgsmål til prisstigningerne på fjernvarme?

Vi har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med prisstigningerne i en FAQ.

Ældre par går i skoven

På denne side har vi samlet en række spørgsmål og svar om fjernvarme.