Droneskud af parcelhusgrund

Fjernvarmepuljen har ikke betydning for nye kunder

Varme

Efter kun et par uger blev afkoblingspuljen, der giver gebyrfri afkobling fra gassystemet, tømt for penge. Det er dog ikke noget, som nye fjernvarmekunder i Glostrup Forsyning skal ærgre sig over.

I Glostrup Kommune er Glostrup Forsyning kommet godt i gang med udbygningen af fjernvarmenettet nord for jernbanen, og de første nye kunder kan nu varme deres boliger op med fjernvarme. Der har derfor også i Glostrup været interesse for at få fat i de 100 mio. kr., der lå i afkoblingspuljen. 

Puljen blev hurtigt tom, men det har ikke betydning for nye fjernvarmekunder i Glostrup Forsyning. 

”Vi har en god ordning til vores nye kunder. De skal ikke skal tænke på, om de skal have penge op af lommen for at betale afkobling fra gassen. Glostrup Forsyning har en aftale med Evida, der betyder, at Evida sender udgifter for afkobling direkte til forsyningen, hvis puljen er tom,” lyder det fra Bo Nybro Nørbjerg, adm. direktør  i Glostrup Forsyning. 

Evida har en automatiseret opsigelsesproces. Hvis der er penge i puljen, og kunden opfylder betingelserne for gebyrfri afkobling, kan man som gaskunde automatisk søge penge i afkoblingspuljen. 

”Det eneste vores kunder skal tænke på er, at de skal huske at opsige gasforsyningen, når forsyningens eller kundens egen VVS’er melder klar til installation,” afslutter Bo Nybro Nørbjerg. 

Det forventes, at der tilføres yderligere 35 mio. kr. i 2023 som en del af den vinterhjælpepakke, Folketinget vedtog i september 2022.