Lang fjernvarmeledning ligger ved siden af grav

Mindre forsinkelse på fjernvarmeudbygningen hos 2023-kunder

Varme

Arbejdet med at koble alle de planlagte 2023-kunder på fjernvarmenettet er desværre ramt af en mindre forsinkelse. Det betyder, at nogle kunder må vente et par måneder ekstra på at blive koblet på fjernvarmenettet.

I 2023 udbygges fjernvarmenettet i områderne ved Ejbyholm og Ydergrænsen samt Ejby Mosevej og Mosetoften, og det er flere kunder på de veje, der bliver påvirket af forsinkelsen. De kunder, der er direkte berørt af en senere tilslutning, har modtaget et brev i deres postkasse.

Forsinkelsen skyldes blandt andet, at Glostrup Forsynings udbudsproces i 2023 tog længere tid end forventet. Derfor startede entreprenørerne deres arbejde senere end først planlagt. Forsyningen har også haft vanskeligt ved at finde og etablere egnede byggepladser i områderne, hvilket har forsinket arbejdet yderligere.

"Vi har arbejdet tæt sammen med entreprenørerne de sidste måneder for at koble så mange kunder som muligt på fjernvarmenettet i 2023. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan nå at koble alle på i 2023 som planlagt, men jeg er glad for, at vores nye fjernvarmekunder kun skal vente et par måneder ekstra," siger Bo Nybro Nørbjerg, adm. direktør i Glostrup Forsyning.

Ejby Mosevej og Mosetoften

Glostrup Forsyning forventer, at de berørte kunder på Ejby Mosevej og Mosetoften kan blive koblet på fjernvarmen inden 1. maj 2024. Entreprenøren kontakter den enkelte kunde, når der skal arbejdes på kundens tilslutning.

Ejbyholm og Ydergrænsen

Glostrup Forsyning forventer, at de berørte kunder på Ejbyholm og Ydergrænsen kan blive koblet på fjernvarmen inden 1. marts 2024. Entreprenøren kontakter de enkelte kunde, når der skal arbejdes på kundens tilslutning.

Sådan etableres fjernvarmen

De fleste nye fjernvarmekunder bor i et område, hvor der ikke er fjernvarmerør i jorden i forvejen. Derfor skal der etableres hovedledninger og stikledninger, førend de nye kan forbruge fjernvarmen. Nogle kunder vil opleve, at der først etableres hovedledninger og stikledninger bagefter, mens andre kunder vil opleve det modsatte. Når alle ledninger er gravet ned i et område, skal der fjernvarmevand i rørene. Det er først derefter, at kunden kan få installeret et fjernvarmeanlæg i boligen.

...