Forsyningens formand og borgmesteren i Glostrup Kommune står med spader foran hus

Nu bliver der gravet hos de første nye fjernvarmekunder

Varme

Gravemaskinerne er i gang, og de første ca. 40 nye kunder kan forvente at få fjernvarme i år. Takket være stor opbakning bliver hele den planlagte udvidelse for 2023 også en realitet.

79 % har ønsket fjernvarme 

Efter en travl sommer hos Glostrup Forsyning kom kundeaftalerne i hus, og gravearbejdet for den første udvidelse af fjernvarmenettet blev sat i gang.  

I første omgang er det boliger, der ligger ud til eksisterende hovedledninger i den nordlige ende af Solsortevej samt den vestlige ende af Rødkælkevej, der får fjernvarme. Tilslutningen her er forholdsvis enkel, da der som udgangspunkt kun skal graves op fra hovedledningen og ind til den enkelte bolig. 

”Interessen har været overvældende. I det første område er vi oppe på, at 79 % har tilmeldt sig, og tilmeldingen er stadig åben,” understreger Søren Enemark, der er formand for Glostrup Forsynings bestyrelse. 

For at udnytte kampagnerabatten skal kunderne underskrive en kundeaftale inden, at gravemaskinerne er kommet forbi det enkelte hus. Derefter skal man betale et genopgravningsgebyr på 11.250 kroner, hvis man ønsker fjernvarme. 

Alt bliver aftalt på forhånd 

Alle, der skal have fjernvarme, får først besøg af entreprenøren. Her bliver det aftalt præcist, hvor stikledningen skal placeres på grunden, hvor ledningen skal gå ind gennem muren, og hvor fjernvarmeanlægget skal placeres inde i huset. 

”Vores rådgiver tilrettelægger besøg løbende, så alle aftaler er på plads, inden der bliver gravet,” forsikrer Søren Enemark. 

Det er Zøllner A/S, der står i spidsen for graveentreprisen af den første udvidelse i 2022/2023, mens VVS-installatørerne Poul Sejr Nielsen A/S og Enco VVS og Sprinkler A/S står for installationen af fjernvarmeanlæggene de næste fem år. 

Også flot tilslutning i de kommende områder 

Tilslutningen til de to udvidelser i 2023 har for længst passeret de 40 %, der er forudsætningen for realisering. Opbakningen ligger i øjeblikket på henholdsvis 67 og 66 % i de to områder, og det varmer hos borgmesteren i Glostrup Kommune, Kasper Damsgaard: 

”Fjernvarmen er en vigtig brik i den grønne omstilling af vores varmeforsyning, som kommunalbestyrelsen har vedtaget. Derfor er det også meget opløftende at se den store tilslutning - og ikke mindst: At arbejdet nu for alvor går i gang, så vi får udfaset gassen,” siger han.