Papbeholdere i stabler

Nu starter papordningen..

Affald

Godt 2.000 nye papbeholdere står klar på at blive leveret til de tilmeldte husstande af den nye papordningen, der gør det nemt at sortere pap hjemme. De kommende to uger vil de blive leveret til de tilmeldte parcelhuse, og i 2021 får de tilmeldte kolonihaver deres.

I foråret strømmede det ind med tilmeldinger til den nye papordning, hvor man kan få en beholder og nemt sortere sit småpap hjemme. Både parcelhuse og kolonihaver har tilmeldt sig, så snart bliver papsorteringen nemmere for rigtig mange.

I første omgang får de tilmeldte parcelhuse deres beholdere i løbet af de næste uger. Så kan de allerede starte med at sortere småpappet, for beholderen bliver tømt for første gang i uge 37. Herefter vil den blive tømt hver 4. uge.

Til næste år i 2021 vil de tilmeldte kolonihaver få deres beholdere leveret. 

Hvordan skal småpappet sorteres?

Vi har lavet en nem guide, hvor du kan se, hvad du skal sortere som pap. Listen tæller bl.a. æggebakker, bølgepap og toiletruller.

Sorteret pap genanvendes

Det nytter at sortere dit pap. Jo mere pap du sorterer, jo mere kan genanvendes.

Det er faktisk ret nemt at bruge pappet igen, og det kan endda genanvendes omkring syv gange, før fibrene bliver for slidte. Så måske står du midt i en flytning og bruger en flyttekasse med genbrugspap eller tømmer cornflakes fra en papæske med genbrugspap. Du kan her se en video om, hvad der sker med dit sorterede pap. 

Er du ikke tilmeldt - endnu?

Det koster ikke ekstra at få beholderen, men til gengæld bliver det meget nemmere at sortere dit småpap med en beholder lige uden for døren. Når du har tilmeldt dig, så leverer vi din papbeholder hurtigst muligt.