Kvindeligt par sidder i vindueskarm og snakker

Nyhedsbrev om fjernvarme nr. 5

Varme

Du læser her Glostrup Forsynings 5. nyhedsbrev om de kommende fjernvarmeudvidelser i Glostrup.

Det er ved at være lang tid siden, at vi sidst sendte et nyhedsbrev ud. Det skyldes, at vi har ventet på, at udbuddene for entreprenør og VVS’er blev afsluttet. Det er derfor først nu, at vi kan melde nyt ud om fjernvarmeudvidelsen.

I nyhedsbrevet vil vi bl.a. fortælle om:

  • Status på projektet
  • Gravearbejdet starter snart
  • Høj tilslutning: Udvidelser i 2023 realiseres

Status på projektet

I løbet af sommeren er udbuddet af entreprenør og VVS’er blevet afsluttet. Denne første etape i 2022/2023 udføres af entreprenør Zøllner A/S, og VVS’erne Poul Sejr Nielsen A/S samt ENCO VVS og Sprinkler A/S er tilknyttet arbejdet under hele fjernvarmeudvidelsen frem til 2027. Det er dem, du primært vil møde i forbindelse med gravearbejdet på din vej og installation af dit nye fjernvarmeanlæg.

Vores rådgiver på projektet, COWI, har allerede været i kontakt med flere af de kunder, der bliver koblet på fjernvarmen i 2022. De har sammen aftalt, hvor stikledningen skal placeres på grunden, føres igennem husmuren, og hvor fjernvarmeanlægget skal hænge inde i huset. Det er forarbejdet til, at entreprenøren kan gå i gang med arbejdet hurtigst muligt.

Hvis du endnu ikke er blevet kontaktet, og du står til at få fjernvarme i 2022/2023, så hører du fra vores entreprenør, når vi nærmer os arbejdet ved din husstand.

Gravearbejdet starter snart

I løbet af uge 37 forventer vi, at entreprenøren sætter afspærringer op for at sikre trafikafviklingen i de første områder. Herefter påbegynder vi gravearbejdet med etablering af stikledninger ind til de enkelte villaer.

De første strækninger er Solsortevej 15-29 og 18-26 samt Rødkælkevej 31-53 hos de kunder, der har underskrevet en kundeaftale.

Entreprenøren holder kunderne opdateret om fremdriften af arbejdet primært ved omdeling af informationssedler i postkasser. Husk derfor at tjekke postkassen oftere, hvis du har fået at vide, at der snart skal etableres en stikledning til din bolig.

Har du ikke underskrevet en kundeaftale endnu?

Du kan altid tilmelde dig fjernvarme, men hvis du skriver under på en kundeaftale, inden vi graver forbi din bolig, så undgår du et genopgravningsgebyr på 11.250 kr.

Høj tilslutning: Udvidelser i 2023 realiseres

Vi er rigtig glade for, at vi nu kan sige, at alle udbygningsområder i 2023 realiseres. Vi er allerede kommet over de 40% underskrevne kundeaftaler i områderne.

Kunderne bliver kontaktet af entreprenøren for at aftale stikledningens og fjernvarmeenhedens placering, når vi nærmer os gravearbejdet i 2023.

Nyhedsbrevet fortsætter under billedet

Oversigtskort over tilmeldinger og underskrevne aftaler i 2023

Ud over de to grønne områder har også de lilla områder (se kortet nedenunder) mere end 40% underskrevne aftaler. De lilla områder kalder vi “flyverstik”. Her ligger de fleste husstande lige ud til en eksisterende fjernvarmeledning, og derfor er de oftest nemmere og hurtigere at slutte på fjernvarmenettet. De ligger altså langs det eksisterende fjernvarmeledningsnet og er spredt udover hele byen. Det er også grunden til, at udførelsen strækker sig over 2022/2023.

I alle de andre udbygningsområder skal vi først etablere helt nye hovedledninger i vejene, førend vi kan føre stikledninger ind til husstandene.

Nyhedsbrevet fortsætter under billedet

Kort over tilmeldinger og underskrevne aftaler

1.406 ud af 2.700 husstande i kommunen har udfyldt en forhåndstilkendegivelse til fjernvarmen. Det er altså mere end halvdelen, der allerede har tilkendegivet at de ønsker fjernvarme.

Vi kontakter de kunder, der har udfyldt forhåndstilkendegivelsen, omkring et år inden vi går i jorden for at indhente oplysninger til kundeaftalen.

Kontakt os

Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Du kan enten skrive til os via mail på fjernvarme@glostrupforsyning.dk eller ringe til os på 43 20 80 56.