Plads til plast-kampagne

Affald

Glostrup Forsyning har udarbejdet en kampagne, der skal bidrage til at skabe plads i plastbeholderen. Kampagnen løber fra uge 35 til 39.

Plads til plast

Flere kunder oplever pladsmangel i deres plastbeholder, efter vi i Glostrup overgik til de nye affaldsordninger 1. maj 2022.

Derfor vil vi gerne give nogle gode råd til, hvordan du optimerer pladsen i din beholder.

Hvad skal i plastrummet?

I din beholders plastrum skal du både sortere plast men også mad- og drikkekartoner. Det bliver sorteret fra hinanden på sorteringsanlægget.

Du kan lægge både hård og blød plast i beholderen. Det er for eksempel sæbeflasker, indkøbsposer, madbøtter eller plastflasker uden pant. 

Mad- og drikkekartoner er eksempelvis større kartoner med juice og mælk eller mindre kartoner til hakkede tomater. 

Ekstra pose med sorteret plast

Pose med ekstra emballageaffald ved siden af beholder

Vidste du, at du gratis kan få hentet poser med ekstra emballageaffald? 

Du kan som altid få hentet mere emballageaffald, end det der er plads til i dine beholdere. Det gælder selvfølgelig også plast. Hvis din plastbeholder er fyldt, kan du samle sorteret plast og mad- og drikkekartoner i en klar sæk.

Du sætter posen ud ved siden af beholderen i forbindelse med tømning,  og så tager skraldemanden posen med - helt gratis. 

Har du meget store mængder plast?

Du er mere end velkommen til at aflevere dit plastaffald på Glostrup Genbrugsstation. Du kan aflevere det hele døgnet - både i bemandet og ubemandet åbningstid.

Komprimer plasten

Det er en god idé at komprimere plasten, for plast fylder nemt rigtig meget. Du har måske prøvet at presse plasten ned, og så snart du fjerner hænderne, så breder plasten sig igen op i beholderens sider. 

Der er især to ting du kan gøre for at komprimere - giv emballage et klem og samle plast i plast.

Klemt sæbeflaske

Giv et klem

Du kan give mellemhård plast et godt klem én eller flere gange, så du komprimerer plastgenstanden. På den måde sikrer du, at din beholder ikke er fyldt med luft men plast.

Det kan for eksempel være emballage til olier, shampoo, kropssæbe eller eddike. Det kan være sværere at klemme en bøtte til skyr, men den kan du eventuelt klippe i stykker eller lægge anden plast ned i bøtte.

Samle plast i plast

Hvis du sorterer dit plast smart, kan du få det til at fylde mindre. Du kan for lægge mindre stykker hård plast ind i større stykker hård plast. Du kan også samle mindre stykker blød plast i større stykker blød plast. Er det en pose, kan du presse luften ud.

Tjek for faresymbol

Der er en risiko for, at der ligger plast i din beholder, der faktisk skal sorteres som farligt affald. Du skal tjekke emballager for faresymboler, for der er mange hverdagsprodukter med faresymboler. Det er blandt andet genstande som håndsprit og pletfjernere.

Hvis der er faresymbol på emballagen, skal du sortere det som farligt affald i din røde miljøboks, miljøskab eller på Glostrup Genbrugsstation. 

OBS! Tom emballage med faresymbol, hvor der er angivet sortering på, plastpiktogram, kan sorteres som plast.

Fold mad- og drikkekartoner

Det er vigtigt, at du folder mad- og drikkekartoner sammen. For ellers optager de alt for meget plads i din beholder.

Det er faktisk ret nemt at folde kartonerne. Du skal bare:

  1. Skru låget af så plastlåget let frasorteres på sorteringsanlægget.

  2. Folde "vingerne" ud.

  3. Fold vingerne om på bagsiden.

  4. Fold toppen ned i den lille "lomme" på fronten.

Illustration af foldning af karton