Beholdere til kemikalier

Vi bliver bedre til at sortere farligt affald

Affald

De første affaldstal fra 2022 er landet hos os, og det ser godt ud med sorteringen af farligt affald.

Mængden af indsamlet farligt affald. 2020: 9.552kg, 2021: 10.970kg, 2022: 12.740kg.

Fra 2021 til 2022 er mængden af sorteret farligt affald steget med omkring 15%. Det er flot sorteret! Den 1. maj sidste år modtog alle villakunder også en rød miljøboks til farligt affald, og vi indsamlede i 2022 hele 2.438kg farligt affald bare fra miljøboksene. 

Faktisk så skal mere sorteres som farligt affald, end hvad man lige umiddelbart tror. Man skal altid tjekke genstandes emballage for at se, om der er faresymbol på. Der er faktisk en del hverdagsprodukter, der er farligt affald - såsom neglelak, håndsprit og pletfjernere.

Det sker der med sorteret farligt affald

Det afleverede affald bruges både til energiudnyttelse og genanvendelse. En del af affaldet brændes ved høje temperaturer, så de farlige stoffer uskadeliggøres. Den proces genererer både fjernvarme og strøm.

En del af affaldet bliver kemisk behandlet, så det kan genanvendes og bruges i nye materialer. For eksempel kan 62% af gammel spildolie blive til ny olie.

Der er også en mindre del af det farlige affald, der bliver sendt til deponi, hvor det ikke udgør en fare for det omkringliggende miljø.